20 juni 2016 - Brussel - Denver - Castle Rock


 ma 20/06 10:25 - 12:55 Brussel (BRU) - Washington DC (IAD) SN515 A330-200 Flying time : 8u40
 ma 20/06 14:35 - 16:24 Washington DC (IAD) - Denver (DEN) UA696 A320 Flying time : 3u49
 ma 20/06 16:25 - 18:05 Washington DC (IAD) - Denver (DEN) UA542 A320 Flying time : 3u40

Om alle verkeersproblemen te vermijden waren we afgelopen nacht al in Brussel blijven slapen en dat maakte een en ander deze morgen toch wat comfortabeler.
We hebben dan ook nog ruim de tijd om te ontbijten op de luchthaven. Het ziet er naar uit dat we op tijd zullen vertrekken want de boarding begint zoals voorzien.
Als we echter al een half uur op het vliegtuig zitten, begint er weeral een déjà-vu gevoel op te komen van vorige reizen, namelijk heel wat vertraging.
En inderdaad hoor, er zijn 2 passagiers niet komen opdagen, met als gevolg uiteraard dat de bagage van die 2 passagiers opnieuw uit het vliegtuig moet.
Als dat eenmaal gelukt is, zijn we ons slot kwijt bij de controletoren en moet er dus "onderhandeld" worden wanneer we kunnen vertrekken.
Dat lukt uiteindelijk met zowat anderhalf uur vertraging en laat dit nu net de tijd zijn die we hebben in Washington voor onze aansluitingsvlucht naar Denver...

Het is eigenlijk bijna niet te geloven, maar dat is de allereerste keer dat we met onze nationale luchtvaartmaatschappij, Brussels Airlines, vliegen. Vroeger zelfs ook nooit met Sabena gevlogen.
Alles valt, naast de vertraging waaraan zij eigenlijk geen schuld hebben, behoorlijk goed mee, zowel het zitcomfort als het eten en de 8u (40 minuten minder dan voorzien) zijn dan ook zo voorbij.

In Washington is het bijzonder druk en we doen er precies 2u over van gate tot gate. En het valt dan al bij al nogal mee vermits we als "returning ESTA-Passenger" gebruik kunnen maken van de "Express Passport Control". Onze vlucht naar Denver is uiteraard al lang vertrokken, maar al bij al hebben we nog geluk, we kunnen immers direct mee (de 2 laatste plaatsen) met een volgende vlucht om 16u25.
Ook deze vlucht is heel wat korter dan voorzien, namelijk 3u in plaats van de voorziene 3u40.
Gelukkig vinden we ook al direct de bagage op de band, want met die vluchtwijzigingen is dit toch altijd bang afwachten.

We nemen de shuttle bus naar de Rental Car Facilities en kiezen daar een nagelnieuwe (4500km) Kia Sorento V6 uit.
Dat wordt een beetje ons "huis" voor de volgende 3 weken.


Na een korte rit van zowat 45 minuten komen we aan bij het hotel in Castle Rock.
We hebben echter ontzettend veel dorst en gaan eerst nog een vanilla milkshake halen bij Mc Donalds, recht over het hotel.
En voordat we naar het hotel gaan, rijden we ook eerst nog naar de Safeway om water en ice-packs te halen. Die laatste kunnen deze nacht dan al in de diepvriezer van het hotel.
Als we terug buitenkomen uit de Safeway zien we één van de meest spectaculaire wolkenluchten die we ooit gezien hebben...
Links is er een stevig onweer aan de gang met voortdurend bliksemschichten, terwijl rechts de zon nog aan het schijnen is.
En dit is het resultaat (er werd géén kleuraanpassing gedaan bij deze foto's).
Het is inmiddels 21u45 geworden, of 5u45 Belgische tijd. We zijn dus 24u op de been en het enige wat nu nog op het programma staat is een welverdiende nachtrust...in de wetenschap dat we morgen waarschijnlijk al ontiegelijk vroeg wakker zullen zijn...


Het weer: Brussel, grijs en regen; Washington, zon en 30°C, Denver, zon en 21°C

Overnachting in La Quinta Inn & Suites
Aantal gereden km: 71


Geen opmerkingen:

Een reactie posten