27 juni 2016 - Grand Teton NP - Red Cliffs - Heron Pond - Swan LakeVandaag staat een volledige dag Grand Teton NP op het programma. We waren hier al in 2011, maar willen dat prachtige park heel graag nog eens, veel uitgebreider, bezoeken.

We beginnen met een bezoek aan een gedeelte, buiten het park, dat slechts heel weinig mensen kennen: de Red Hills. Zoals de meesten wel weten zijn we "redelijk" verslaafd aan de red rocks van Utah/Arizona, maar hier gaat het om zacht glooiende, rode heuvels. Heel mooi en eigenlijk de eerste keer dat we zoiets zien. Het doet ons wat denken aan de Painted Hills in Oregon.
--> onderstaande video wordt aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--En een eerste zicht op de machtige Tetons.

Vanaf hier gaat het naar de John Moulton Barn.
En...we zien onze eerst bizon. Hij komt recht naar ons gestapt en steekt achter ons de weg over. Wat een indrukwekkende dieren.

Aan de overkant van de straat, de T.A. Moulton Barn voor een van meest iconische uitzichten van de Grand Tetons.Het is inmiddels 10u geworden en we moeten 'dringend' naar een ander iconisch uitzichtpunt, Schwabachers Landing. Waarom 'dringend'? Omdat we uit ervaring weten dat je er zo vroeg mogelijk moet zijn, namelijk terwijl het nog windstil is, om een rimpelloze reflectie te zien van de Tetons in het water.
Misschien zijn we er net iets te laat, maar wat een uitzicht en wat een idyllisch landschap.
Er zijn 2 uitzichtpunten, lower en upper Schwabachers Landing.

Lower
We blijven hier vrij lang en slaan ook een praatje met een fotograaf uit Chicago die hier voor 4 maand in een camper woont, gewoon om elke dag van die schitterende natuur te kunnen genieten...lucky bastard...

Upper Schwabachers LandingVolgend uitkijkpunt is Snake River Overlook, dat onsterfelijk gemaakt werd door de wereldberoemde fotograaf Ansel Adams. Op deze exacte plaats legde hij de Snake River vast op de gevoelige plaat, met de Tetons op de achtergrond.Deze foto is vandaag niet meer opnieuw te maken omwille van de vele bomen, die uiteraard niet gerooid worden.


Dan gaat het naar Oxbow Bend Turn, waar er net een pelikaan aan het zwemmen is.
Via een dirt road rijden we naar Two Ocean Lake, waar we zowat opgegeten worden door de muggen. Het wordt dan ook een heel korte stop. Gelukkig is dat de enige plek waar we vandaag last hadden van die vervelende beesten.Het is inmiddels na 13u en het wordt dringend tijd dat we iets te eten halen. Dat doen we in Colter Bay Village. Hier is er ook internet en we kunnen even bijbabbelen met het thuisfront, is het niet L...tje ;-)?
We gaan hier ook het Visitor Center binnen en slaan een kort praatje met een Ranger.

We zijn niet van plan om vandaag veel wandelingen te doen, maar de 5,9km loop (geloof de borden niet die slechts 3 mijl/4,8km vermelden) rond Heron Pond en Swan Lake.

Het is ondertussen 30° geworden, maar gelukkig gaat deze hike voor een groot stuk door de bossen. Als we bij Heron Pond aankomen zien we er een ree met 2 heel kleine kalfjes. Het is heel moeilijk vast te leggen door de vele bomen en mama houdt ons ook nauwlettend in de gaten.

Eens we volledig uitzicht krijgen op het meer, vallen onze monden open, wat-is-dit-hier-mooi!
Het is bijna een plaatje uit een of ander sprookje, alles zo rustig, zo betoverend, bijna zo onecht...
We zien er ook heel wat eenden die met de kleintjes op "stap" zijn.

En ineens...onze eerste zwarte beer van deze vakantie. Hij loopt recht naar het water en zwemt naar de overkant, waarna hij wegrent. Pas dan kan je zien hoe snel een beer lopen kan, en hoe zinloos het is om weg te lopen als je onverwacht met een beer geconfronteerd wordt.
We raken hier bijna niet weg, zo mooi is het hier, ook nog eens met de machtige Tetons op de achtergrond, maar we moeten echter verder richting Swan Lake. Dit is ook wel mooi, maar kan helemaal niet tippen aan Heron Pond. Of zijn we al dermate verwend van al het natuurschoon van vandaag?


Na 1u45 komen we terug bij de auto en zien dan iets heel merkwaardig (jammer dat we er geen foto van genomen hebben): de wagen die naast ons geparkeerd staat, heeft zijn ramen open (er zit niemand in de wagen) en we zien op de achterbank zowaar 2 zware kalibers geweren liggen, inclusief munitie...only in 'Merica....We gaan hierna een bijzonder lekker ijsje halen in de grocery store van Colter Bay Village. Lang geleden dat een ijsje zo gesmaakt heeft...
Ook hier blijven we weeral veel te lang babbelen met een Amerikaan die naast ons op het bankje zit. Het gaat ondermeer over de wapenwetgeving in Europa/VS en wat wij denken over Trump. Nou, we zaten duidelijk niet op dezelfde golflengte...hij zou zeker en vast op Trump stemmen én hij had zijn wapen bij...en dat in een National Park. Drones verbieden lukt wel, wapens echter....

Als voorbereiding op de hikes van morgen stoppen we nog eens in het VC bij Jenny Lake en daarna gaat het naar onze laatste stop voor vandaag, de Chapel of the Transfiguration, een kleine houten kapel opgebouwd als een rustieke blokhut. Ze is zo ontworpen dat de bergen van de Cathedral Group goed te zien zijn door de grote ruit in de kapel. Gezien de idyllische ligging is de Chapel of the Transfiguration een geliefde plaats voor bruiloften. De kerk is een eigendom van en wordt uitgebaat door de episcopaalse kerk St. John's uit Jackson.


Het is al behoorlijk laat geworden (20u30) als we terug in Jackson zijn en we zien het niet meer zitten om nog ergens naar een restaurant te gaan. Dan is er in de VS nog altijd een andere oplossing: broodje halen bij de Subway en op het terras van de kamer opeten. Ook dat smaakt altijd lekker na dergelijke schitterende dag.

Morgen meer van dit want dan trekken we opnieuw het park in, maar deze keer veel meer met de wandelschoenen.


Het weer: opnieuw een wolkeloze dag (met uitzondering van wat "fotografiewolken"), max temp 30°C

Overnachting in The Ranch Inn
Aantal gereden km: 220

Geen opmerkingen:

Een reactie posten