21 juni 2016 - Castle Rock - Aspen


Ik word de eerste keer wakker om 4u, wat voor een eerste nacht na een oost-west vliegreis nogal meevalt. Na nog wat soezen wordt er pas echt opgestaan om 6u.
Het ontbijt in de La Quinta is niet echt speciaal, maar gelukkig is de zon wel al vanaf 5u45 volop aan het schijnen en dat is altijd al een goede start van de dag.

Voor vandaag hadden we 2 routes voorzien waarbij we in laatste instantie zouden beslissen welke we zouden nemen, via Pikes Peak, of via de Phantom Canyon Road, beide bijzonder mooie bergroutes.

De keuze werd echter wat makkelijker gemaakt door het feit dat volgend weekend de gekende Pikes Peak International Hill Climb gereden wordt, waardoor er vanaf gisteren al vertragingen mogelijk waren op de weg naar boven. Om die reden hebben we dan voor de Phantom Canyon Road gekozen. De Pikes Peak kunnen we overigens ook nog doen als we de laatste dag van deze vakantie terug richting Denver rijden. We zien wel.

Maar eerst stond er nog iets anders op het programma, en dan nog iets dat we meestal niet opnemen in onze reizen: het bezoek aan een...gebouw.  Echter niet zo maar een gebouw, maar wel de Air Force Academy Chapel, een bijzonder fotogenieke kapel bestaande uit glas, staal en aluminium, met ook nog eens 17 spitsen van 45 meter hoog.
Men bouwde er 4 jaar aan (1959-1963) en het gebouw is 85 meter lang en 26 meter breed.
De 17 spitsen hebben de vorm van vliegtuigvleugels (net zoals het altaar) en zijn zo opgesteld dat het lijkt alsof er een groep gevechtsvliegtuigen de lucht ingaan.
Het is inmiddels heel erg warm geworden (33°) en de koelte van de kapel is dan ook welgekomen.


De zon werpt een prachtig blauw licht door de brandramen.

Wat een mooi orgel.


Onder de protestantse kapel, die plaats biedt aan 1.200 personen, bezoeken we ook nog het katholieke gebedshuis. Ook hier bijzonder mooie kleuren door de brandramen.Vanaf hier gaat het rechtstreeks naar de Phantom Canyon Road, een op sommige plaatsen bijzonder smalle, grotendeels onverharde weg die tijdens de goldrush aangelegd werd. De weg klimt tot meer dan 3.000m hoogte en is daarmee één van de hoogste bergwegen van de regio.
Oorspronkelijk was dit eigenlijk een spoorweg die werd aangelegd om de verschillende goudstadjes (intussen spookstadjes (Phantom...) geworden) met elkaar te verbinden.
Het blijft voor ons dan ook een compleet mysterie hoe de trein sommige haarscherpe bochten kon nemen.
De temperaturen blijven maar stijgen en onderweg gaan het zelfs tot 36°. Veel te warm om uit te stappen, maar veel fotogenieke plekjes waren er ook niet. De Phantom Canyon Road is gewoon een leuke onverharde weg om rijden.

--> Onderstaande video's worden aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--Op weg naar Aspen "moeten" we langs de Independance Pass (Highway 82) en die klimt tot zo maar eventjes 3.686 meter!

Het is de hoogst gelegen verharde weg over de Continental Divide in de Verenigde Staten. Door zware sneeuwval is de pas 's winters gesloten, waardoor Aspen in het wintersportseizoen afgesloten wordt van rechtstreekse toegang naar het oosten. 's Zomers is de pas een populaire trekpleister. Vanop het hoogste punt heeft men er een goed uitzicht op de omgeving en onder andere ook op de Mount Elbert, de tweede hoogste berg van de 48 aaneengesloten staten.
We komen om 17u aan in Aspen, het mondaine ski-oord in de Rocky Mountains.

Het weer: zon en wolken met temperaturen tussen de 21°C (top Independance Pass) en 36°C (Phantom Canyon Road)

Overnachting in Mountain Chalet, Aspen
Aantal gereden km: 421

2 opmerkingen:

 1. Hoi..wat een super gave reis maken jullie. Ik zit op de bank lekker mee te genieten!

  Wel ff een vraagje.... klopt het dat de Go pro video nog niet te zien is?

  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, Mieke, zowel de (GoPro)video's als het grootste deel van de foto's worden pas geplaatst eens we terug thuis zijn. Enerzijds heeft dit met tijdsgebrek te maken en anderzijds met de internetsnelheid die in de hotels niet is zoals thuis...

   Verwijderen