07 juli 2016 - Thermopolis - Estes Park


Vandaag staat helemaal niets op het programma, het is namelijk een volledige rijdag om de afstand te overbruggen naar de Rocky Mountains.
We wisten dat, als we absoluut nog eens naar Glacier NP wilden, er een paar dagen zouden zijn met meer kilometers en vandaag was dit de laatste daarvan.

De eerste en de laatste 30 kilometer volgen we een bijzonder mooie weg, door diepe ravijnen en voortdurend langs een bruisende rivier. Heel mooi.
De rest van de dag is eigenlijk enkel maar kilometers afmalen. Gelukkig gaat dit hier op een "iets" aangenamere manier dan bij ons, vermits men hier geen rekening moet houden met druk verkeer, laat staan met files.

Tijdens de lunchstop bij een rest area leggen we nog eens de bijzonder mooie wolkenlucht vast, zo typisch voor deze regionen.Omdat er anders toch niets speciaal te melden valt, nog even een tip voor de fotografieliefhebbers.
We hebben hier in het begin van de reis een lens gehuurd (werd netjes afgeleverd bij het hotel), een Tokina ATX Pro DX 11-20mm, F2.8, geschikt voor Canon.
Deze lens diende morgen terug afgeleverd te worden in het FedEx-kantoor in Estes Park. Er bestaat echter ook een optie "this is a keeper" waarbij men de lens gewoon houdt en het afgesproken bedrag betaalt. Het betaalde bedrag voor de huur wordt netjes afgetrokken van de koopprijs.
Resultaat: deze lens, die bijzonder goed bevalt, gekocht voor 330 Euro, terwijl de nieuwprijs (Coolblue) 699 Euro bedraagt.
Het grote voordeel is dat men de lens enige tijd (men bepaalt zelf de huurperiode) kan gebruiken en dus kan ervaren of ze al dan niet geschikt is.
Uiteraard zijn de gehuurde lenzen altijd in een onberispelijke staat en komen ze volledig met zonnekap en bijzonder stevige hoes.

's Avonds gaan we hier in Estes Park nog eens naar het Visitor Center (open tot 20u) om daarna iets te gaan eten bij Smokin Dave's BBQ & Taphouse. We eten hier veruit het lekkerst van die 2,5 weken in de VS. Als we er aankomen is er een wachttijd van 30 minuten, tot er ons iemand zegt dat we eigenlijk helemaal niet hoeven te wachten als we direct doorgaan en ons aan de bartoog zetten. Daar zijn inderdaad nog plaatsen vrij en we eten er zoals gebruikelijk in de VS, gewoon aan de toog.
Het was wel bijzonder lekker moeten we zeggen.

Morgen trekken we opnieuw de wandelschoenen aan.Het weer: opnieuw een zonovergoten dag, max temp 31°C

Overnachting in The Discovery Lodge
Aantal gereden km: 655

3 opmerkingen:

 1. Wat een idee, een lens huren...
  Wij hebben 5 jaar terug een buggy gehuurd, supermooie en in hele goede staat, kon ook voor een meer dan schappelijke prijs overgenomen worden, wij hebben achteraf spijt dat we dat toen niet hebben gedaan.

  Mag ik vragen waar jullie die lens hebben gehuurd? Misschien is dat ook wel wat voor ons.

  Trouwens weer heerlijk om me alvast onder te dompelen in Amerika, ik geniet met jullie mee...

  Met vriendelijke groet,
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben gehuurd bij www.lensrentals.com

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie, ik ga me er even in verdiepen...

   Verwijderen