29 juni 2016 - Signal Mountain - West YellowstoneWe starten de dag zoals de vorige, namelijk met een staalblauwe lucht. En de dag kunnen beginnen met een ontbijt met dergelijk uitzicht geeft ook niet al te veel redenen tot ontevredenheid...


Vooraleer te vertrekken gaan we nog eens naar het strandje bij de Signal Mountain Lodge, van waar we nog eens genieten van de schoonheid van Jackson Lake en de Tetons.Voor onze eerste stop rijden we helemaal naar het einde van de Signal Mountain Road, waar we een heel mooi uitzicht hebben over de Teton Valley.


Het allermooiste uitzicht is echter een beetje lager, bij Jackson Point Overlook waar we nog eens de Tetons zien in al hun schoonheid.
Jackson Lake is een kunstmatig meer waarvan het niveau bepaald wordt door de Jackson Dam.Vervolgens gaat het naar de Willow Flats Overlook...


...om dan ineens door te rijden naar het, zo goed als, aangrenzende én oudste Nationale Park: Yellowstone NP.


Ook hier waren we al in 2011 en we lazen een tijdje geleden nog dat het aantal toeristen sindsdien met...30% toegenomen is. Met andere woorden, we gaan dus een beetje naar Disney...en dat zijn toestanden die ab-so-luut niet aan ons besteed zijn. Maar ja, voor wat buitengewoon natuurschoon moet men soms wat, veel, water in de wijn doen.
En het begint al goed: we moeten zowat 10 minuten aanschuiven vooraleer we onze Annual Park Pass kunnen laten zien aan de toegangspoorten en het park kunnen binnenrijden.

Gelukkig is het niet overal even druk en als we enkele kilometer aan het rijden zijn, zie ik dit beeld in mijn achteruitkijkspiegel. Absoluut de moeite waard voor een stop en een laatste foto van de Tetons.


Onze eerste echte stop in Yellowstone is die bij de Lewis Falls.


Vanwaar het naar het West Thumb Geyser Basin gaat.


We rijden via de Kepler Cascades naar het allerdrukste gebied van Yellowstone, namelijk dat van Old Faithful, genoemd naar de bekendste geyser van het park. Dit is ook de geyser waarvan zo goed als perfect te voorspellen is wanneer hij gaat uitbarsten.Maar eerst gaan we in het Visitor Center nog even een film bekijken over het ontstaan van Yellowstone. Het is inmiddels opnieuw heel warm geworden en de airco in de filmzaal is een ware verademing.
De eerstvolgende uitbarsting van Old Faithful is voorzien om 16u08 (+ of - 10 minuten).
We gaan ons langzaam opstellen om deze kracht van de natuur vast te leggen en we zijn absoluut niet de enigen...Terwijl we staan te wachten zien we nog de krachtige uitbarsting van de Beehive Geyser.

Eerst nog wat gepruttel bij Old Faithful...


...en precies om 16u15 begint de uitbarsting van de Old Faithful en die duurt zo'n 5 minuten.


Daarna bezoeken we nog het volledige Old Faithful Geyser Basin en daar zijn we toch al snel een paar uur mee zoet.

Er zijn hier heel wat mooie plaatjes te maken.
We pakken nog heel wat uitbarstingen mee van diverse geysers, waarbij die van de Grand Geyser de krachtigste is. We voelen de grond werkelijk onder ons daveren, precies alsof het geluid uit een heel goede subwoofer komt.


Als laatste gaan we naar de Morning Glory Pool, met zijn prachtige kleuren.

Het is al een stuk na 18u als we dit gebied verlaten en de overige geplande bezoeken, zoals de Grand Prismatic Spring, slaan we over voor vandaag. We bezochten die al in 2011, maar misschien gaan we er morgenochtend toch nog weer eens heen. Het is dan ook één van de kleurrijkste en mooiste hete bronnen van het park.

Op weg naar de parking komen we nog langs de Castle Geyser

We komen pas na 20u aan bij het hotel in West Yellowstone, waar we in een plaatselijk restaurantje gaan eten. Dit is way overpriced, maar dat zijn ze hier wel allemaal in dat supertoeristische stadje.

Morgen onze tweede dag in het westelijke gedeelte van Yellowstone NP


Het weer: zon en soms eens een wolkje, max temp 30°C

Overnachting in One Horse Motel
Aantal gereden km: 178

Geen opmerkingen:

Een reactie posten