04 juli 2016 - Many Glacier - Cooke City



We liggen pas om 1u in bed na een nachtelijke fotoshoot van de melkweg. Er staat een bijna stormachtige wind bij Swiftcurrent Lake, maar dat houdt alvast de muggen ver weg.
Hoe langer we omhoog kijken, hoe meer sterren we zien en na een tijdje kunnen we zelfs de melkweg zien met het blote oog. Er is hier dan ook absoluut niet de minste lichtvervuiling aangezien de dichtste stad op meer dan 100km van hier ligt.


Het is dus een heel korte nacht en vandaag staat dan ook nog eens een bijzonder lange rijdag op het programma. Eigenlijk zien we er helemaal niet tegenop, 797 kilometer rijden in de VS is in geen enkel opzicht te vergelijken met rijden in de Lage Landen. Hier weet je zo goed als zeker dat de door Google Maps en/of GPS vooropgestelde tijd ook zal kloppen, gewoon omdat men in deze regio het woord "files" nog moet uitvinden...

Bij het wegrijden uit Glacier een gelijkaardig beeld van als we van Grand Teton NP naar Yellowstone NP reden.
Als dit geen uitnodiging is om hier nog eens terug te komen, dan weten het ook niet meer...


Mooie uitzichten ook van aan de oevers van Lake Sherburne.



De lange autorit verveelt op geen enkel moment, gewoon omdat we door zo'n afwisselende landschappen rijden. Eerst rijden we nog lang langs de bergketen van Glacier NP, om vervolgens over te schakelen naar eindeloze landerijen en immens grote ranches. Ik denk dat de gemiddelde ranch hier zowat de grootte van een Vlaamse provincie moet hebben.
Overal liggen de grote balen hooi opgerold en te wachten om naar de schuren gebracht te worden.
Ik vermoed dat de rancher hier 's morgens tegen zijn vrouw niet zegt "tot vanmiddag, schatje," maar wél "tot binnen enkele dagen"...

In 2011 reden we de Beartooth Highway, één van de mooiste bergwegen uit de regio en de noordoostelijke toegangsweg tot Yellowstone NP. Toen ging hij net open de dag dat we die wilden rijden. In 2011 was er immers bijzonder veel sneeuw gevallen en hij was pas eind juni sneeuwvrij gemaakt.

Nu is hij al een tijdje open en eerlijk gezegd viel het vandaag wat tegen. We hadden nog al die mooie beelden van 2011 in ons hoofd, toen we tussen metershoge sneeuwmuren doorreden en de meren nog deels bedekt waren met ijs en sneeuw. Nu was er van dat alles geen sprake meer.
Er zijn uiteraard minder mooie wegen om te rijden, maar het verschil met 2011 was wel heel erg groot.

We stoppen eerst bij het viewpoint Rock Creek Vista Point, waar we bijna uit onze sokken waaien. Er staat zo'n krachtige stormwind dat we amper de camera kunnen stilhouden om een foto te maken.




--> Onderstaande video wordt aan 1,5x de werkelijke snelheid meegegeven <--

Beartooth Highway vanaf Rock Creek Vista Point, rijdend richting Cooke City.



2011




2016



De naam heeft de weg ontleend aan een merkwaardige bergpiek die de omgeving domineert en die, mits wat verbeelding, inderdaad op een berentand gelijkt.


We komen al om 18u aan in Cooke City, een bijzonder gezellig dorpje (is eigenlijk niet meer dan 1 straat), zoals je die enkel hier vindt. Alles is er ook heel mooi versierd ter gelegenheid van de nationale feestdag.
We worden hartelijk ontvangen door de eigenares van het motel, die ons meteen uitnodigt om naar het vuurwerk te gaan.
Dat zullen we echter waarschijnlijk aan ons laten voorbijgaan, want morgen plannen we om 5u op te staan om wild life te gaan spotten in de Lamar Valley.

Om de dag af te sluiten gaan we eten in de Beartooth Café.
En terwijl we dit schrijven is het vuurwerk in alle hevigheid bezig. Vanacht zullen er wel geen beren aan onze deur krabben...


Het weer: andermaal heel mooi met max temp van 31°C

Overnachting in Elk Horne Lodge
Aantal gereden km: 797

3 opmerkingen:

  1. Beste Rudy,
    We zijn vol bewondering van je melkweg foto. Kan je me vertellen met welke camera en met welke instellingen je deze foto genomen hebt? Binnen een drietal weken vertrekken we voor ons tweede avontuur doorheen het westen van de US en Canada. We zullen gedurende een vijftal weken daar rondreizen en heel wat parken en staten doorkruisen. Eén van de belangrijkste parken vinden we Glacier NP, waar enkele hikes op de planning staan. Zo willen we de Highline Trail combineren met de Swiftcurrent Pass Trail (vertrekkende van Logan Pass naar Swiftcurrent Motor Inn, waar we ook logeren) Enige probleem is dat we s'morgens graag voor negen uur aan de Logan Pass moeten zijn (zonder auto welteverstaan) We hopen dan ook op de Amerikaanse gastvriendelijkheid om een lift te krijgen tot daar, gezien er geen shuttle bus meer rijdt op 16 september. Verder wil ik je bedanken voor de prachtige blog, waar we heel wat informatie uit halen (haalden, zullen halen) voor deze reis en toekomstige reizen. Wij zijn ook van Oostende, en dat maakt het altijd nog wat persoonlijker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Roger, exif van deze foto: Canon 70D, F2.8, 25sec, ISO2500, 11mm.
    In 2014 hebben we de Swiftcurrent Pass en een stuk van de Highline Trail (tot aan de Granite Chalet) heen en terug gedaan, vertrekkend van aan de Swiftcurrent Moter Inn. Eén van de allermooiste hikes die je in de regio kan doen. Was wel zo'n 27km en uiteraard heel wat hoogtemeters. We moesten ook nog door heel wat sneeuwvelden, iets wat nu wel heel wat minder (of zelfs niet meer) zal zijn.
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat daar is, zo laat op het seizoen.
    Alvast heel veel plezier en we kijken uit naar de foto's op FB. Wij gaan opnieuw die richting uit in april 2017 (UT-AZ), voor het eerst sinds 2014 dus eens niet in de wintermaanden.
    PS: bedankt voor de complimenten over de blogs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt, wij werken met een Canon 700D en hebben een groothoeklens mee van 10-20mm...
    Inderdaad is er in september heel wat minder sneeuw te zien...zo waren enkele watervallen in Yosemite al helemaal verdwenen toen we vorige reis in september daar waren. Maar we hopen er dan wel al de herfstkleuren te kunnen bewonderen (Indian summer)

    BeantwoordenVerwijderen