11 juli 2016 - Denver - Brussel


ma 11/07  11:30 - 16:40  Denver (DEN) - Washington DC (IAD)  UA712  A320  Flying time 3:10
ma 11/07  17:50 - 07:25 Washington DC (IAD) - Brussels (BRU) SN516  A330   Flying time 7:35

Het is andermaal een wolkeloze lucht als we de gordijnen opentrekken. In de verte zien we de luchthaven dan Denver liggen.


Onze vlucht vertrekt pas om 11u30, we hebben dus een zee van ruimte om te gaan ontbijten en daarna onze auto te gaan inleveren bij Alamo. Alles verloopt goed en er zijn dan ook geen extra kosten.

We nemen de bus van Alamo naar de bijzonder mooie luchthaven van Denver. Men heeft daar in 1993 deze nieuwe luchthaven geopend, op 40 km van Denver. Het is, in landoppervlakte, de grootste luchthaven van de VS en de constructie refereert naar de besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains.

We checken in bij de automatische terminals van United en krijgen tickets afgedrukt met "TSA PRE" en dat is altijd goed nieuws. Dat houdt immers in dat we slechts een heel minimale security check krijgen. We hoeven helemaal niet aan te schuiven bij de security, maar gaan via een aparte ingang door de controle. Gewoon de handbagage op de band en klaar. We hoeven helemaal geen laptops of wat dan ook uit de bagage te halen, geen schoenen en/of riemen uit te doen en bovendien gaan ook onze flesjes water gewoon mee door de controle. Wat een verschil met het soms lang staan aanschuiven.
We hebben dit vroeger ook al gehad, maar toen hadden we telkens het nadeel dat slechts 1 van ons TSA PRE was, terwijl de andere(n) wél de gewone controle moesten passeren.
Een en ander zorgde er voor dat we ruimschoots voor tijd bij de gate aankomen. Hier in Denver is dat echter helemaal geen straf. Het is een bijzonder lichtrijke luchthaven, met overal zicht naar buiten en ook overal onbeperkt gratis wifi.

Precies op tijd stijgen we op richting Washington. De piloot geeft een uitleg zoals we nog nooit gehoord hebben. Alle technische en statistische weetjes over het vliegtuig waarmee we vliegen, verbruik, inhoud fueltanks, vergelijking met aantal SUV's qua gewicht, kracht, enz... Allemaal bijzonder interessant en eigenlijk nog nooit meegemaakt. Hij krijgt dan ook van alle passagiers een welgemeend applaus voor zoveel nuttige info...die we nu uiteraard al lang weer vergeten zijn...

We landen 20 minuten vóór tijd in Washington, onze aansluiting naar Brussel zou dan ook geen probleem mogen zijn.
In Washington werkt men met een redelijk uniek systeem om de passagiers van de ene naar de andere terminal te vervoeren, namelijk via de zogenaamde people movers, een soort SUV-bus waarmee men over de luchthaven rijdt. Heel bijzonder en nog nooit ergens anders gezien.


In Denver konden we onze boarding passes voor de vlucht naar Brussel nog niet afdrukken omdat deze uitgevoerd wordt door Brussels Airlines en niet door United.
We gaan dus direct naar de de balie bij de gate waar het vliegtuig naar Brussel al klaar staat.
Zodra we onze gegevens doorgeven zien we al dat er iets niet klopt.
Niettegenstaande ons telefoontje van gisterenavond én de bevestigingsmail van Brussels Airlines, blijken we dus toch gewoon geschapt te zijn van ook deze vlucht. Onwaarschijnlijk toch wat een amateurisme.
Nu zijn we inmiddels al wel wat gewoon wat reizen betreft (dit was onze 19e VS-reis (naast heel wat andere bestemmingen)) en die ervaring kan toch soms wel wat helpen. Als we een raad mogen geven: nooit direct akkoord gaan met hetgeen ze aanbieden om het probleem op te lossen....ze gaan toch altijd verder gaan dan hetgeen ze eerst voorstellen.
In eerste instantie kunnen we dus niet mee...na ons stilzwijgen met duidelijke gelaatsuitdrukking blijken er ineens tóch vrije plaatsen te zijn....
Onze initieel geboekte stoelen zijn echter al bezet én deze passagiers zijn ook al aan boord, die kunnen we dus niet meer krijgen.
Ze willen ons dan op de allerlaatste rij zetten, waarmee we weer niet akkoord gaan. We willen niet de ganse nacht gestoord worden door doorspoelende toiletten...(we wisten toen nog niet dat er op dat vliegtuig helemaal geen toiletten zijn achteraan en het er dus wél bijzonder rustig is). Er wordt iemand anders bijgeroepen, die waarschijnlijk een streep extra had op zijn schouder, en die nodigt ons uit om achter de balie zelf naar het scherm te kijken met het seat plan. Daar zien we dat zo goed als alles bezet is, behalve 2 rijen met 3 stoelen in het midden (doordat het vliegtuig achteraan smaller wordt gaan de 4 stoelen daar over in slechts 3 stoelen). We stellen voor dat we, elk, een rij van 3 stoelen krijgen, ter compensatie van zoveel amateurisme. De verantwoordelijke gaat direct akkoord en we krijgen dus 6 stoelen (2x3) toegewezen voor ons 2. Bovendien is het er dus bijzonder rustig omwille van het ontbreken van toiletten achteraan. Er is dus helemaal geen "passagiersverkeer" vermits die allemaal naar de toiletten in het midden van vliegtuig moeten.
Goede deal dus en eigenlijk veel beter dan de initiële stoelen. Dus nogmaals een gouden raad: u bent de klant en u hoeft niet direct akkoord te gaan met een oplossing die men aanbiedt om hun tekortkoming goed te maken...

Het wordt een bijzonder rustige, aangename vlucht van...amper 7u. We landen dan ook in Brussel ruim vóór tijd en bovendien vallen onze koffers als allereerste van de transportband. Dat is geluk hebben, want 15 minuten later is er een rechtstreekse trein naar huis.
Als we in de publieke ruimte komen blijkt dat een trein niet nodig zal zijn, want daar staat mijn allerliefste ons op te wachten...Thuis om 4u30 vertrokken om ons (excuseer mij, want ze had met mijn zoon onder één hoedje gespeeld, de sloebers ;-) ), te verrassen...hoe lief.

Eerstdaags volgt nog, zoals gewoonlijk, een nabeschouwing van deze reis vol fantastisch natuurschoon én wildlife.
O ja, als we het luchthavengebouw uitrijden zien we voor het eerst in 3 weken een grijze, bewolkte lucht...welcome to Belgium...8 opmerkingen:

 1. Bedankt weer voor alle blogs, het was een genot om ze elke morgen weer te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom thuis! Heb van je verhalen genoten en de foto's .... super mooi! Dank je wel!

  Hannie (van Amerika site op FB)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom thuis! Ook ik heb elke dag genoten van je verslagen! Echt genieten van de prachtige foto's en verhalen. Dank daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt, Hannie/Butterfly en Yvonne, we zien jullie graag terug bij een volgende blog en/of bij het updaten van de vorige blog van het Zuidwesten januari 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor al het moois! Verhalen, foto's en straks hopelijk nog video's. En uit je eind zin kan ik dan eindelijk concluderen wie "wij" zijn. Was op de één of andere manier erg nieuwsgierig of al deze hike's ook door een vrouw werden gedaan :-)
  Ik blijf je volgen.
  Groeten,
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-), Mieke, de volgende keer zal er wél een vrouw bij zijn op de hikes (en elders) ;-)

   Verwijderen