26 juni 2016 - Vernal - Flaming Gorge NRA - Jackson

Als we deze morgen opstaan, is dit hetzelfde beeld zoals de voorbije dagen: een volledig wolkeloze lucht en dat zou de rest van de dag zo blijven.

Vandaag is eigenlijk een overgangs/rijdag waarbij we volledig noordelijk rijden richting de tweede fase van deze reis, met een bezoek aan Grand Teton NP en Yellowstone NP.

Eerst hebben we echter nog een kort bezoekje gepland aan Flaming Gorge National Recreation Area. Eigenlijk zijn we enkel maar van plan om 1 viewpoint te gaan bekijken, dit bij het Red Canyon Visitor Center.
Zoals altijd gaan we eerst eens het VC binnen en daar treffen we 2 heel sympathieke Rangers, namelijk een koppel dat al 53 jaar samen is, in Arizona woont en in de zomer de hitte aldaar ontvlucht om als volunteers te "werken" in het VC van Flaming Gorge NRA.
We zijn er voor de rest helemaal alleen en we hebben heel wat tijd voor een bijzonder aangenaam praatje.
Het gevolg is dat ze ons nog heel wat tips geven over dingen die in de buurt te bekijken zijn.
En zo komt het dat we weer veel langer onderweg zijn dan gepland, maar daar hebben we geen moment spijt van gehad.

Net aan de uitgang van het VC...Zoals gezegd dus eerst naar het punt bij het Visitor Center waar we een fantastisch uitzicht hebben op de Green River die hier het Flaming Gorge Reservoir vormt.
Daarna gaat het naar Dowd Mountain Overlook.


Volgende stops zijn de uitzichtpunten over Sheep Creek Bay, waar er, vandaag zondag, heel wat bootactiviteit is.


Dan rijden we een stukje terug om de Sheep Creek Geological Loop te rijden, een kronkelweg langs schitterende rotsformaties. We nemen hier ook onze lunch.We komen om 17u aan in Jackson, als het ware de toegangspoort tot Grand Teton NP, waar we de volgende 2 dagen zullen doorbrengen.
Jackson is een waar cowboystadje waar een gezellige drukte heerst en waar talloze restaurants en winkels zijn.

Dan nog iets wat niet direct iets met de reis te maken heeft, doch wel met het EK voetbal.
Deze morgen open ik de iPad en lees: "De Rode Duivels verpletteren Hongarije met 4-0 en Eden Hazard is de man van de match".  Hoezo? De wedstrijd wordt toch maar om 21u gespeeld (13u onze tijd)?  Blijkt dat dit een "voorspelling" is van Jan Mulder.
Verder staan we er niet bij stil, maar deze namiddag rijden we door een onooglijk dorpje "Eden". We zeggen ietwat al gekkend tegen elkaar "zie je wel, Eden wordt de man van de match". We menen dat helemaal niet want Hazard heeft tot nog toe eigenlijk nog niets anders gedaan dan ons mateloos ontgoocheld.
Men begrijpt onze enorme verbazing als we, bij aankomst in het hotel, de uitslag van de wedstrijd zien én wie er man-van-de-match geworden is....

Het weer: volledige dag een wolkeloze lucht bij max temperatuur van 28°C

Overnachting in The Ranch Inn
Aantal gereden km: 538

5 opmerkingen:

 1. Ik geniet weer volop van jullie verslag.
  Bedankt om de moeite te nemen om zo trouw alle dagen een bericht te posten.

  Groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is voor ons al weer een paar jaar geleden dat we daar waren, leuk om terug te zien. Vergeet niet Mormon Row te doen en richting het plaatsje Kelly te rijden in de Tetons. Er is daar een hot spring waar je in kunt zwemmen en er zijn heel vaak kudde bizons. Op de weg naar Kelly, nog voor de camping rechts langs het riviertje zie je bij dawn en dusk vaak elanden. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat staat vandaag op de planning, Yvonne, behalve het zwemmen ;-).

   Verwijderen
 3. Dat is echt TE leuk, dat verhaal over de voetbal. Zal ik dan eens voorspellen dat België gewoon kampioen gaat worden... ;-)
  Het is weer dagelijks genieten van jullie verhalen. Heel veel plezier nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb de wedstrijden gezien tegen Ierland, Zweden en Hongarije, en in al die westrijden was Hazard wel echt goed hoor :-)

  OT: Mooie foto's en reisverslagen, leuk om te lezen elke dag!

  BeantwoordenVerwijderen