24 juni 2016 - Nederland - Rocky Mountain NP - CraigVandaag staat een korte (rij)dag op het programma en we hebben deze morgen dan ook alle tijd om te genieten van het uitgebreide ontbijt.

We vertrekken andermaal bij een blauwe hemel en, reeds om 9u, 26°C.

Uiteraard nemen we niet de grote wegen om van punt A naar punt B te rijden, maar wel zoveel mogelijk de mooie scenic drives.
Enig opzoekwerk heeft ons 3 daarvan laten ontdekken: de CO-7, de US-34 en de CO-14. En wat een mooie wegen zijn dit! Voortdurend afwisselend tussen diepe ravijnen langs de Big Thompson River, over groene plateaus met zachte glooiingen (wel voortdurend op meer dan 2.000m hoogte) en brede, lange wegen tussen eindeloze sparrenbossen (die ons zowaar aan Alaska deden denken). Echt heel mooi en geen moment saai. Deze 3 wegen zijn een absolute aanrader voor iedereen die ze in de planning kan opnemen.

Maar...we passeren ook Estes Park en laat dat nu zowat de toegangspoort tot Rocky Mountain NP zijn. We komen hier op het einde van de reis terug voor een uitgebreid bezoek, maar we kunnen vandaag niet aan de verleiding weerstaan om "gewoon eens" tot aan het Alpine Visitor Center te rijden.
Op het einde van onze reis gaan we dit ook doen, maar dan via de Old Falls River Road, maar die is nu nog afgesloten tot 4 juli.
We rijden dus via de schitterende Trail Ridge Road naar het Visitor Center (het hoogst gelegen VC overigens van alle Nationale Parken (3.594m)). We waren hier enkele jaren geleden reeds (2011) en toen was er bijzonder veel sneeuw gevallen. Een groot verschil ten opzichte van nu, maar dat maakt het er niet minder mooi om.

Zoals zo vaak in de Rocky Mountains kan het weer op enkele minuten compleet omslaan en ook nu is dit het geval. Van stralend blauwe lucht ineens, als het ware uit het niets, begint het te sneeuwen en te hagelen. We zien motards in T-shirt snel beschutting zoeken, maar achteraf levert deze weersverandering schitterende wolkenluchten op.


We lopen nog eens binnen in het Alpine Visitor Center.

Ook van hieruit heel mooie uitzichten.


Vandaag waren er sowieso geen hikes gepland, en we rijden van het Visitor Center rechtstreeks (uiteraard met de nodige 'strek-de-benen' stops) naar Craig. Dit doen we dus langs de hoger vermelde schitterende scenic drives.We komen om 18u30 aan in Craig waar we in een plaatselijk restaurantje gaan eten.

Inmiddels is het 22u en het dagelijkse onweer begint stilaan vorm te krijgen met het daarbij gepaard gaande klank- en lichtspel.

Morgen rijden we naar één van onze favoriete staten: Utah. Al moeten we zeggen dat Colorado de afgelopen dagen serieus wat plaatsen gestegen is in die rangorde. Colorado heeft immers zowat alles te bieden voor iemand die van wilde ongerepte natuur houdt.
Wat een mooie staat!


Het weer: zon en wolken, hagel en sneeuw bij het Alpine Visitor Center, 13°C-31°C

Overnachting in Best Western Plus Deer Park Inn&Suites
Aantal gereden km: 505

Geen opmerkingen:

Een reactie posten