02 juli 2016 - Glacier NP - Iceberg LakeEigenlijk hoeft een dag als vandaag niet al te veel uitleg, vermits er slechts 1 hike op de planning staat: Iceberg Lake.

We vertrekken om 10u bij een stralende zon en aangename temperaturen. De hike naar Iceberg Lake is 16 km (heen en terug) en heeft een totale stijging van 340 meter.Al bij al is dit geen al te zware hike en bijkomend voordeel is dat veruit de meeste stijgingsmeters overwonnen worden bij het begin. Dat maakt het vervolg heel wat makkelijker en biedt meer mogelijkheden om van de schitterende omgeving te genieten.
Wat is Glacier NP toch een fantastisch mooi park en wat zijn we blij dat we hier alsnog speciaal naartoe gereden zijn.

We lopen lange stukken door de bossen en dat is maar goed ook, want de zon is inmiddels weer stevig van de partij.
Ook heel wat stukken door middelhoge begroeiing en laat dit nu net de favoriete omgeving zijn van de velen beren in het park. Vorige week is er hier een dodelijke aanval geweest van een beer op een mountainbiker. Mede daardoor zijn er nóg heel wat meer waarschuwingen voor beren. We gaan sowieso nooit in berengebied zonder onze bear spray en we stellen vandaag ook vast dat we zo goed als niemand zien zonder een bear spray aan de riem/rugzak. Wat een verschil hier ook in de uitrusting van de hikers ten opzichte van in veel andere parken. Dat is hier echt een hikers walhalla en iedereen is dan ook van heel goede uitrusting voorzien.

Hier zien we, net als in 2014, ook weer die vele mooie geel/witte bloemen met de ietwat verwarrende naam "beargrass". Beren zijn er immers helemaal niet dol op en met gras heeft het ook al niets te maken.We komen langs de Ptarmigan Falls.
En iets verder splitst de trail, links gaat het naar Iceberg Lake en rechts naar de Ptarmigan Tunnel. Die laatste stond in 2014 als op ons lijstje en ook dit jaar hoopten we er naartoe te kunnen. We zijn echter weer te vroeg hier want de tunnel gaat pas open op 15 juli. Nu ligt er nog veel te veel sneeuw om het veilig te houden. We moeten hier toch absoluut eens later in de zomer komen.

Hier de natuur intrekken is echt puur genieten.In dit "amfitheater" ligt Iceberg Lake, nog een beetje te gaan dus.


We passeren nog een ander, naamloos, meertje en moeten ook nog een beetje door de sneeuw.


Om kort daarna een eerste uitzicht te krijgen op Iceberg Lake.


Uiteraard ligt het nog vol met grote ijsblokken, het heeft uiteindelijk niet voor niets zijn naam gekregen.En er zijn er altijd die een beetje gek beginnen doen bij zoveel schoonheid.Het is hier zowat heaven on earth en we blijven hier dan ook meer dan 2u, tijd genoeg ook om onze lunch te eten.
Terwijl we wat zitten rond te kijken, zien we ineens, hoog in de sneeuw, 2 stipjes die van plaats veranderen. Met het blote oog nauwelijks te zien, maar met de 600mm lens wordt het duidelijk dat het 2 berggeiten zijn, een mama en haar kleintje.
We stellen ons al serieuze vragen hoe ze hier zo hoog geraakt zijn langs die bijna verticale wand, maar wat volgt is nog heel wat andere koek, ze lopen nu immers langs deze ongelooflijk steile rotsen steeds hoger en hoger om uiteindelijk zelfs de top van de bergen over te steken. Je zal maar geboren worden als berggeit met hoogtevrees....Iets na 14u vertrekken we opnieuw naar beneden, ook al omdat er ineens heel dichte bewolking komt opzetten. We vrezen even voor regen, maar zo ver zal het niet komen.
Om 16u zijn we opnieuw bij onze kamer, na een schitterende hike. Zijn er in Glacier NP eigenlijk wel andere?
Dat zullen we morgen nog eens uittesten...

Zoals gewoonlijk eten we voor avond in het restaurant van de Swiftcurrent Motor Inn. Het restaurant is overigens helemaal opgeknapt ten opzichte van 2 jaar geleden en ook de kamers werden duidelijk opgefrist.
Altijd leuk om zien dat er, ondanks de korte periode waarin er kan uitgebaat worden, en dus ook voor inkomsten kan gezorgd worden, toch geïnvesteerd wordt.


Het weer: voormiddag zon, namiddag bewolkt, max temp 25°C

Overnachting in Swiftcurrent Motor Inn
Aantal gereden km: 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten